Hesabını silme veya devre dışı bırakma
TEBHOS hesabını kalıcı olarak silme veya geçici olarak devre dışı bırakma ve verilerine ne olduğu.
Hesabını hesap ayarlarından devre dışı bırakabilir veya silebilirsin.
Bu seçenekleri nerede bulurum?
- tebhos.com adresinden giriş yap.
- Kullanıcı Ayarları'nı aç.
- Hesap & Güvenlik sekmesine git.
- Sayfanın altındaki Tehlike bölgesi'nden Hesabı sil veya Hesabı devre dışı bırak seçeneğini seç.
Hesabını silme
Silmeyi seçtiğinde hesabın, 14 gün sonra kalıcı olarak kaldırılmak üzere zamanlanır. Bu süre içinde herhangi bir anda giriş yapman silmeyi iptal eder. 14 günün sonunda kimlik bilgileri aktif sistemlerden silinir. Şifreli yedekler en fazla yaklaşık 30 günlük bir döngüyle devrilir; bu sürenin sonunda veriler oradan da gider. Hukuken saklamak zorunda olduğumuz kayıtlar (vergi mevzuatının gerektirdiği satın alma kayıtları gibi) kanunun öngördüğü süre boyunca tutulur. Tam döküm Gizlilik Politikası'nın saklama süreleri bölümünde ve veri saklama makalesinde.
Mesajlar
Sen önce silmedikçe mesajların TEBHOS'ta kalır. Konuştuğun kişiler kendilerine gönderilmiş geçmiş mesajları görmeye devam edebilir; ancak bu mesajlar artık hesabına bağlı değildir.
Hesabını silmeden önce mesajlarını da temizlemek istiyorsan:
- Geride bırakmak istemediğin mesajları uygulama içinden sil.
- Önce bir kopya istiyorsan verilerinin dökümünü talep et; bkz. Hesap verilerini dışa aktarma.
- Belirli verilerin silinmesini istemek için hesabına kayıtlı adresten [email protected] adresine yaz.
Hesabın gittikten sonra mesajlarını silemezsin; bu yüzden bunu silme tamamlanmadan önce yap.
Hesabını devre dışı bırakma
Devre dışı bırakma, tüm cihazlardaki oturumlarını kapatır. Hesap, sistemlerimizde olduğu gibi durur; herhangi bir anda giriş yapman onu yeniden açar. Hiçbir veri silinmez.
Sunucu sahibiysen önce devret
Sahibi olduğun sunucular varken hesabını silemezsin — üyelerin sahipsiz bir toplulukla kalmaması için. Silmeden önce her sunucunun ayarlarından sahipliği başka bir üyeye devret ya da sunucuyu kapat. Uygulama, hangi sunucuların devir beklediğini silme adımında gösterir.
Hareketsiz hesaplar
Hareketsiz hesaplar şu an otomatik olarak silinmez. Bu politika ileride değişirse yalnızca en az 2 yıl kullanılmamış hesaplar kapsama girer ve herhangi bir silme işlemi başlamadan önce hesabına kayıtlı e-posta adresine önceden bildirim göndeririz; istersen giriş yaparak hesabını aktif tutabilirsin. Ayrıntılar Hizmet Şartları Bölüm 9.3'te.